Skip to main content

Week 45 - James Bond

DOODGEWOON: WEEK 45

'Laat je kisten'

Misschien hadden we die schietstoel toch maar niet moeten doen.

De grafkist staat voor veel mensen symbool voor de uitvaart. Of je nu begraven of gecremeerd wordt; in bijna alle gevallen komt er een kist aan te pas. Het onderscheid tussen die kisten is groot. Ze zijn er in alle soorten, maten en prijscategorieën. De cultuur van een overledene kan ook bepalen hoe een kist eruit komt te zien. Zo is de Joodse kist opgeschuurd en heeft het geen bekleding aan de binnenkant. De kist van moslims is vaak hoger zodat de overledene op de zij kan liggen met het gezicht naar het oosten. 

Naast religie bepaalt het milieu steeds vaker het materiaal waar de kist van wordt gemaakt. Wetgeving verplicht al langere tijd dat een lichaam in de kist binnen 10 jaar moet kunnen vergaan. Daarom zijn kunststoffen en metalen kisten niet toegestaan. In opkomst zijn kisten van biologisch afbreekbaar materiaal die het milieu na begraven of cremeren zo min mogelijk belasten. Er wordt dus niet alleen meer gekeken naar de rol die de kist speelt tijdens de uitvaart, maar ook naar de sporen die de kist later achter kan laten.

De strips van Doodgewoon zijn bedoeld om het onderwerp dood en uitvaart op een luchtige manier bespreekbaar te maken. De dood hoort namelijk gewoon bij het leven. Kijk daarom eens naar onze uitvaartverzekering.

Gerelateerd

Ook interessant...

Afscheidblog

Een afscheid is belangrijk bij het verwerken van een verlies. Helaas verloopt niet ieder afscheid even goed.

Naar het overzicht
Meer informatie

Afscheid met kinderen

In deze rubriek deelt Annefleur Visscher praktische tips voor u en uw kind rondom een uitvaart.

Naar het overzicht
Meer informatie

Alles over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie