Skip to main content

Week 43 - Design

DOODGEWOON: WEEK 43

'Levendige uitvaartbranche'

Wat is dit nou weer voor een "design" doodkist?

In traditionele uitvaarten is weinig ruimte voor vernieuwing. Nu uitvaarten persoonlijker en alternatiever worden, komen er ook meer producten op de markt die daarbij passen. In sommige gevallen heel praktisch, zoals een matras voor in de kist zodat de overledene daadwerkelijk zacht kan rusten. In andere gevallen speelt het milieu een belangrijke rol. Zo zijn er inmiddels kisten en lijkwades van biologisch afbreekbaar materiaal. Op die manier is te zien dat algemene trends inmiddels ook doorgevoerd worden naar de uitvaartbranche. 

Mede daarom zijn de International Funeral Awards (IFA) in het leven geroepen. Dit evenement wordt elke twee jaar georganiseerd om vernieuwende uitvaartproducten in het zonnetje te zetten. Het kan gaan om online initiatieven en bijzonder ontworpen kisten, maar ook om nieuwe manieren om te herdenken. Zo is voor de editie van 2015 een bedrijf genomineerd dat 3D geprinte modellen van overledenen produceerd. De uitvaartbranche is dus een prima markt om innovatieve en creatieve prodcuten op los te laten. 

De strips van Doodgewoon zijn bedoeld om het onderwerp dood en uitvaart op een luchtige manier bespreekbaar te maken. De dood hoort namelijk gewoon bij het leven. Kijk daarom eens naar onze uitvaartverzekering.

Gerelateerd

Ook interessant...

Afscheidblog

Een afscheid is belangrijk bij het verwerken van een verlies. Helaas verloopt niet ieder afscheid even goed.

Naar het overzicht
Meer informatie

Afscheid met kinderen

In deze rubriek deelt Annefleur Visscher praktische tips voor u en uw kind rondom een uitvaart.

Naar het overzicht
Meer informatie

Alles over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie