Skip to main content
Garage

Crematieverzekering

Crematieverzekering is een ander woord voor uitvaartverzekering. Hiermee regelt u de kosten van uw crematie zodat uw nabestaanden die niet zelf hoeven te betalen. Bij Lifetri verzekert u het bedrag dat nodig is voor uw crematie. Dit kunt u zelf aanvullen op basis van eigen wensen.

Crematieverzekering

Crematieverzekering van Lifetri

Met een crematieverzekering van Lifetri regelt u alvast de financiën voor uw crematie. Zo zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet met deze kosten achterblijven. In totaal kost een crematie al snel tussen de 4.000,- en 6.000,- euro. Ook als u nog twijfelt tussen cremeren of begraven kunt u een crematieverzekering afsluiten. Bij Lifetri kunt u de verzekering later namelijk altijd kosteloos wijzigen.

Lifetri onderscheidt zich met de crematieverzekering ook op de volgende punten van andere verzekeraars:

  • Alleen verzekeren wat u wilt of nodig heeft voor uw uitvaart.
  • Uitvaartkosten op basis van prijzen bij u in de buurt.
  • Aanpassen van uitvaartwensen altijd kosteloos mogelijk.
  • Jaarlijkse controle om voldoende verzekerd te blijven.
  • Onbeperkte vrijheid in keuze van uitvaartverzorger.

Kosten van een crematieverzekering

De premie van een crematieverzekering is meestal lager dan die van een begrafenisverzekering omdat een crematie vaak goedkoper is. Zo vindt het afscheid vaak plaats in het crematorium, terwijl dat bij een begrafenis op een andere plek gebeurt voordat men naar de begraafplaats gaat. Als het as na de crematie verstrooid wordt hoeven er ook geen rechten voor een urnenmuur betaald te worden. Bij een begrafenis is dat met een graf wel het geval. Wel bestaan de crematiekosten bijvoorbeeld ook uit een kist en vervoer van de overledene. Zaken zoals een urn of as sieraad behoren vaak niet tot een crematieverzekering omdat die niet direct na overlijden noodzakelijk zijn. 

Crematieverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een crematieverzekering krijgt u direct te zien wat u verzekert. Bij Lifetri kunt u in tegenstelling tot veel andere verzekeraars dit pakket zelf wijzigen of aanvullen. Zo verzekert u zich niet voor zaken die u helemaal niet nodig vindt voor uw crematie. Ook houden we als enige verzekeraars rekening met lokale prijzen. Die kunnen namelijk door heel Nederland behoorlijk verschillen, terwijl veel andere verzekeraars gemiddelde prijzen rekenen voor de crematie. Voor een crematieverzekering kunt eenvoudig en snel uw premie berekenen bij Lifetri.

Prijsstijging van crematieverzekering

Net als de prijzen in de supermarkt stijgen ook de kosten voor uw crematieverzekering. Daarom houdt Lifetri elk jaar bij of uw crematie duurder is geworden en doen we u een nieuw voorstel. Zo blijft u passend verzekerd en komen uw nabestaanden op het moment dat u komt te overlijden niet tekort. U kunt vervolgens altijd zelf bepalen of u de crematieverzekering wilt verhogen of dat u voor het oorspronkelijke bedrag verzekerd blijft.

Crematieverzekering met vrije keuze

Met een crematieverzekering van Lifetri hebben u en uw nabestaanden alle vrijheid om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Wij keren namelijk altijd tot maximaal het verzekerde bedrag uit aan iedere uitvaartverzorger. Uw verzekering is namelijk gebaseerd prijzen bij een lokale uitvaartverzorger maar het bedrag waarvoor u verzekerd bent kunt u vrij besteden aan uw uitvaart. Met een crematieverzekering van Lifetri kunt u dus bij iedere uitvaartverzorger terecht. 

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri