Skip to main content

Uitvaartverzekering opzeggen

Wilt u uw uitvaartverzekering opzeggen? Dan dient u het onderstaande formulier volledig in te vullen. Het is ook verstandig om de onderstaande informatie te lezen. Hier leest u namelijk meer over de gevolgen van het opzeggen van uw uitvaartverzekering.

Voordelen

Waarom is het verstandig om verzekerd te zijn?

Wij krijgen vaak verschillende redenen te horen waarom mensen geen uitvaartverzekering willen hebben. Wel willen wij graag de meest gehoorde redenen toelichten. Soms is het namelijk toch verstandig om verzekerd te blijven.

Ik vind de premie te hoog.
Bij Lifetri krijgt u een goede verzekering voor een zeer aantrekkelijke premie. Vindt u de premie te hoog? Dan kunnen we het verzekerde bedrag van uw uitvaartverzekering verminderen. U betaalt dan minder premie maar blijft wel verzekerd. Neem contact op met de Polisafdeling via telefoonnummer 035 - 548 08 08.

Ik heb geen uitvaartverzekering nodig.
Een uitvaartverzekering is de enige verzekering waar u altijd gebruik van zal maken. Pas als uw auto gestolen wordt ontvangt u geld, maar niet elke auto wordt gestolen. In dat geval krijgt u niks voor de premie van uw autoverzekering. Bij een uitvaartverzekering is dat anders. Iedereen gaat een keer dood dus de premie van uw uitvaartverzekering is geen slechte investering.

Ik wil overstappen naar een andere uitvaartverzekering.
Overstappen naar een andere uitvaartverzekering is niet altijd de beste optie. De opgebouwde waarde van de huidige verzekering gaat grotendeels verloren en u betaalt opnieuw distributiekosten bij het aanvragen van de nieuwe verzekering. Andere verzekeringen hebben misschien een lagere premie. Dit komt dan waarschijnlijk omdat u tot een hogere leeftijd, dus langer, premie moet betalen. Ook kan het zijn dat u minder vergoed krijgt. U loopt dan het risico dat uw nabestaanden alsnog moeten bijbetalen voor uw uitvaart.

Gevolgen

Welke gevolgen heeft het stoppen van de verzekering?

Als u uw uitvaartverzekering opzegt worden de kosten voor uw uitvaart niet meer door Lifetri betaald. De kosten van uw begrafenis of crematie moeten dan door uzelf of door uw nabestaanden worden betaald. Het is mogelijk dat u morgen of pas over 50 jaar overlijdt. U moet dus altijd de kosten van uw uitvaart kunnen betalen van bijvoorbeeld uw spaargeld. Heeft u te allen tijde ongeveer 7.000 euro spaargeld per persoon beschikbaar? Het is daarom verstandig dat u dit geld voor de uitvaart achter de hand houdt.

Weet u zeker dat u de verzekering wilt opzeggen en bent u zich bewust van de gevolgen die dit heeft? Vul dan onderstaand formulier volledig en juist in.

Opzegformulier

Uitvaartverzekering opzeggen

Vervolg

Wat gebeurt er nu?

Lifetri gaat uw opzegging verwerken. We zullen u nog even bellen om te controleren of alle gegevens kloppen en u daadwerkelijk uw verzekering wil stoppen. Vragen over een eventuele premievrije waarde kunt u stellen aan de medewerker die u belt. Daarna wordt uw verzekering definitief stopgezet. Als bevestiging krijgt u hiervan uiteraard nog een brief. In totaal duurt dit ongeveer 4 weken.

Als u over het beëindigen van de verzekering nog vragen heeft kunt u ons bellen op 035- 548 08 08 of een e-mail sturen naar info@lifetri.nl.