Skip to main content
Garage

Begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering is een ander woord voor uitvaartverzekering. Hiermee regelt u de kosten van uw begrafenis zodat uw nabestaanden die niet zelf hoeven te betalen. Bij Lifetri verzekert u alleen het bedrag dat nodig is voor uw begrafenis. Dit kunt u aanvullen op basis van persoonlijke wensen.

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

Voordelen

Voordelen begrafenisverzekering Lifetri

Lifetri is een natura uitvaartverzekeraar, wat betekent dat de verzekering alleen aan uw uitvaart besteed kan worden. Bij Lifetri sluit u eenvoudig online een begrafenisverzekering af met de volgende kenmerken:

  • Alleen verzekeren wat u wilt of nodig heeft voor uw uitvaart.
  • Uitvaartkosten op basis van prijzen bij u in de buurt.
  • Aanpassen van uitvaartwensen altijd kosteloos mogelijk.
  • Jaarlijkse controle om voldoende verzekerd te blijven.
  • Onbeperkte vrijheid in keuze van uitvaartverzorger.

Begrafenisverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering van Lifetri kiest u zelf wat u wilt verzekeren voor uw begrafenis. We verzekeren een bedrag dat u minimaal nodig heeft dat u zelf kunt aanvullen met persoonlijke wensen. Bij Lifetri baseren we de maandelijkse premie mede op wat u verzekert voor uw begrafenis. Zo betaalt u met onze begrafenisverzekering dus alleen voor wat u zelf nodig vindt.

Kosten begrafenisverzekering

De kosten voor uw begrafenisverzekering baseren wij op lokale prijzen. Elke gemeente stelt namelijk zelf de grafkosten vast en die kunnen door het hele land duizenden euro’s verschillen. Daarom werken wij niet met gemiddelde prijzen maar proberen we uw wensen en de bijbehorende kosten zo nauwkeurig mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Vervolgens controleren we de prijzen op uw begrafenisverzekering jaarlijks.

Flexibele begrafenisverzekering

Bij een begrafenisverzekering van Lifetri kiest u zelf wat u wilt verzekeren voor uw begrafenis. Uw wensen kunnen natuurlijk veranderen, daarom kunt u het pakket bij ons altijd kosteloos wijzigen. Daarnaast stijgen de kosten van uw begrafenis tijdens uw leven, net zoals prijzen in de supermarkt stijgen. Daarom controleren wij elk jaar of uw begrafenis duurder is geworden. We doen u dan een nieuw voorstel met een hoger verzekerd bedrag, zodat uw begrafenisverzekering op peil blijft.

Geen begrafenisverzekering afsluiten

U kunt ervoor kiezen om geen begrafenisverzekering af te sluiten. Uw nabestaanden moeten dan uw begrafenis dan betalen. Die kost al gauw tussen de 6.000,- en 8.000,- euro. Het kan natuurlijk zijn dat u op een andere manier de kosten voor uw begrafenis regelt. Spaargeld is bijvoorbeeld een goed alternatief. Toch is het dan belangrijk om uw uitvaartwensen kenbaar te maken aan uw nabestaanden. Zo weten zij ook als u geen begrafenisverzekering heeft wat ze moeten regelen voor uw begrafenis.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

 

Wilma van Willegen

Accountmanager bij Lifetri

Bereken uw uitvaartkosten

Uitvaartkosten verschillen per regio behoorlijk. Een graf in Amsterdam is nu eenmaal duurder dan in Drenthe. Vul uw postcode in en bereken gemakkelijk wat de uitvaartkosten in uw woonplaats zijn.

Goedkope begrafenisverzekering

Bij een goedkope begrafenisverzekering wordt vaak gekeken naar de premie. Als u op jonge leeftijd een verzekering afsluit is de premie relatief laag. Toch is niet alleen de hoogte van de premie, maar ook de looptijd van de verzekering van belang. Stel dat u een lage premie wordt aangeboden, maar de looptijd is in verhouding lang, dan kan het zijn dat een hoge premie over een kortere periode in totaal goedkoper is.

Beste begrafenisverzekering

Naast de goedkope premie kiest u bij Lifetri ook voor de beste begrafenisverzekering. U kunt bij ons niet alleen zelf bepalen wat u verzekert maar krijgt ook de vrijheid om het verzekerde bedrag bij iedere uitvaartverzorger te besteden. Wij baseren het bedrag dat u verzekert op prijzen bij een lokale uitvaartverzorger. U of uw nabestaanden kunnen met het verzekerde bedrag dus altijd zelf de beste uitvaartverzorger kiezen.