Skip to main content
Handen vasthouden

De knuffelbeer helpt kleine kinderen met verdriet bij afscheid

Moet je iemand missen waarvan je heel veel houdt en voelt je hartje koud?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Door Annefleur Visscher

Van de zomer heb ik een vriendin geholpen met een speciaal project. Zij, Femke, heeft haar creatieve en haar pedagogische kwaliteiten gebundeld en Maple Forest opgericht. Met haar knuffels en krachtkaartjes helpt ze om positief op te voeden en kinderen om te gaan met “groeipijntjes”.

Aan de keukentafel met een kop thee denken wij samen na over de pedagogische invulling van haar producten, hoe wij kinderen kunnen helpen met verschillende thema’s als zelfvertrouwen, boze buien, veranderingen etc. Vanuit mijn ervaring in de wereld van afscheid nemen, hebben wij samen gekeken naar hoe we kinderen iets fijns in handen kunnen geven dat hen kan helpen met verdriet bij afscheid nemen, iets tastbaars. Vooral voor de groep kinderen voor wie het begrijpen van afscheid nog moeilijk is. We hebben gekozen voor een knuffeldoek, een beer. Een beer is sterk, straalt vertrouwen, warmte en troost uit. Er is gekozen voor warme kleuren en een lieve uitstraling en het stofje is heerlijk zacht. Deze knuffelbeer is voor die extra knuffel als je verdrietig bent omdat je afscheid moet nemen. Speciaal gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar.

Samen hebben wij een gedichtje geschreven dat je als ouder of opvoeder voor kunt lezen en je kind ruimte geeft voor traantjes, maar ook voor de leuke en mooie momenten. Het is afgedrukt op een kaartje waarbij beer naar de sterren kijkt. Het kaartje wordt bij beer geleverd en geeft je als ouder nog een extra handvat om je kind te helpen met het thema afscheid.

Bekijk de website van Maple Forest.

Beer met kaartje
Kaartje beer

Kinderen en uitvaart door Annefleur

Afscheid kinderen

In deze rubriek deelt Annefleur Visscher praktische tips voor u en uw kind rondom een uitvaart.

Naar het overzicht
Meer informatie

Rouw bij kinderen

Ook kinderen rouwen na een overlijden en dat doen ze op hun eigen manier.

Lees meer
Meer informatie

Alles over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie