Skip to main content
Kind op uitvaart

Wat voor kleding moet mijn kind aan voor een uitvaart?

Door Annefleur

De kleding van een kind is net als bij volwassenen afhankelijk van het soort uitvaart. Bij een ouder persoon is d sfeer vaak sober en past rustige bedekkende kleding zonder accessoires. Op de begrafenis of crematie van een jong persoon kan vaak meer qua kleur en kledingstijl.

Oproep

Soms staat er op de rouwkaart ook aangegeven wat voor kleding gewenst is: ‘tante Karin hield van vrolijke kleuren’ of ‘kom op je mooist’. Geef daar dan gehoor aan door uw kind iets aan te trekken waarin hij of zij straalt. Dat geeft nabestaanden juist een goed gevoel.

Veilig

Blijft het onduidelijk wat voor kleding gepast is? Trek uw kind dan iets aan waar hij of zij zich prettig in voelt. Houd het wel wat netter en ingetogener dan normaal met kleuren als grijs, wit, donkerblauw en zwart zonder grote opdrukken. Dat is altijd een veilige keuze.

TIP: Samen kleding uitzoeken kan ook een fijn moment zijn om aan de overledene te denken. Wat zou diegene mooi gevonden hebben? Dit helpt jullie voor te bereiden op de begrafenis of crematie.

Goede kleding kiezen

Afscheid kinderen

In deze rubriek deelt Annefleur Visscher praktische tips voor u en uw kind rondom een uitvaart.

Naar het overzicht
Meer informatie

Rouw bij kinderen

Ook kinderen rouwen na een overlijden en dat doen ze op hun eigen manier.

Lees meer
Meer informatie

Alles over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie