Skip to main content

Herinneringsboek

Kinderen kunnen hun ervaringen, gedachtes en gevoelens in het herinneringsboekje “Dag Lieve” kwijt zodat het hen helpt bij het afscheid van een dierbare.

Herinneringsboek

Dag lieve

Als je iemand moet missen die dood is gegaan, is dat niet leuk. Aan die persoon blijven denken is soms verdrietig maar ook vaak juist heel fijn. Maar hoe doe je dat dan? En hoe kun je als ouder je kind hierbij helpen? Wij geven kinderen in de dagen rondom het afscheid vaak het herinneringsboekje van “Dag Lieve” mee.

In deze mooi geïllustreerde boekjes kunnen kinderen vertellen over herinneringen aan de overledene, tekenen en foto’s plakken. In dit boekje wordt gevraagd te vertellen over alles wat zij ervaren; gedachten, gevoelens, horen en zien. Ook wordt er uitleg gegeven over een uitvaart: woorden die ze niet kennen, wat er gebeurt bij cremeren of begraven en wat je als kind zelf kunt doen om afscheid te nemen. Kortom een mooi boekje om even stil te staan bij de persoon die gemist wordt en om stil te staan bij alles wat je kind voelt en meemaakt.

Dood vogeltje

Online hulp

“Dag Lieve” heeft ook een website speciaal voor kinderen: www.daglieve.nl Op deze website kunnen kinderen een online herinneringsboek maken, maar zijn er ook liedjes te luisteren die te maken hebben met iemand missen en is er een kleurplaat te downloaden. Er zijn leuke knutselideeën te vinden en dingen die je als ouder met je kind kunt doen om samen aan iemand te denken. Ook zijn een aantal kinderboeken over verlies te bekijken en te beluisteren op deze website.

“Dag lieve” is een initiatief van Zorgna. Zorgna ontwikkelt producten waarmee uitvaartorganisaties hun (nazorg)dienstverlening kunnen verbeteren en verlengen.

Kinderen en uitvaart door Annefleur

Wie kan een overlijden het beste aan een kind vertellen?

Wie kan een kind de boodschap van een overlijden het beste vertellen?

Lees meer
Meer informatie

Een bijzonder aandenken voor je kind

Een bijzonder aandenken voor je kind (laten) maken met iets eigens van de overledene.

Lees meer
Meer informatie

Boekentips over rouw voor kinderen ouder dan 12 jaar

In deze column van Annefleur geeft ze 2 boekentips die kinderen ouder dan 12 jaar kunnen helpen met we verwerken van verdriet en

Lees meer
Meer informatie