Skip to main content

'Feestend de kerk uit'

Om deze video te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Accepteren
Chris & Marieke

Chris en Marieke runnen samen een viswinkel. Als ze het hebben over wensen gaat het daarom al snel over uitbreiding van de zaak. Of het stichten van een gezinnetje natuurlijk. Uitvaartwensen komen minder snel aan bod, terwijl ze allebei vanwege hun achtergrond best wel een beeld hebben bij hun uitvaart. Nu moeten ze die wensen alleen nog samen bespreken en dat is een stuk lastiger.

Spakenburg verlaten

Chris is zelfstandig ondernemer en samen hebben ze de viswinkel. Ook zit hij veel op de racefiets in zijn vrije tijd. Marieke gaat er graag met hun hond Brownie op uit en ook daarnaast wandelt ze graag. Wanneer Chris begint te praten hoor je al snel dat hij uit Spakenburg komt. En daar groei je vanzelfsprekend op met vis. Eigenlijk is het ook de bedoeling dat je je hele leven in Spakenburg blijft wonen. Toch wilden Chris en Marieke op een gegeven moment verhuizen. Marieke komt uit Baarn en ze lieten uiteindelijk de woning en niet de plaats de doorslag geven.

Uitbreiding van winkel en gezin

Wat betreft hun toekomstplannen hebben ze allebei duidelijke wensen. Als ondernemer zou Chris graag zijn zaak uitbreiden. Dat betekent meer winkels op verschillende locaties. Bij Marieke komt als eerste uitbreiding van het gezin naar boven. Ze zou graag kinderen aan het plaatje toevoegen. Dit ziet Chris ook wel voor zich, zeker nu ze het plaatje wat betreft het huis nu helemaal rond hebben. Klaar voor mooie volgende stappen dus!

Uitvaartwensen: verzin het maar eens!

Als het aankomt op uitvaartwensen zou Chris het echt niet weten. Ze hebben het er in ieder geval nooit samen over gehad. Hij beseft zich wel gelijk dat ze er daardoor pas over na zouden gaan denken als het zover is en dat het dan erg kort dag is. Verzin het dan maar eens. Marieke heeft wel direct een aantal wensen voor haar uitvaart paraat. Ze wil bijvoorbeeld graag een witte auto en juist geen zwarte. Die wensen heeft ze zelfs vastgelegd, maar Chris wist daar niets van. Ook voor de begrafenis van Chris heeft ze wel een idee, met name vanwege zijn afkomst. Hij zou in Bunschoten begraven willen worden, maar ook zijn familie zal daar een aandeel in hebben. Wel zou ze willen voorkomen dat het te zwaar wordt, maar kerkelijk vindt ze wel heel belangrijk. Chris wil in ieder geval niet dat ze er een feestje van maakt.

Uitvaartwensen in een lijstje

De invulling van zijn begrafenis hangt voor Chris ook wel af van de leeftijd waarop hij overlijdt. Nu zou het een hele andere begrafenis worden dan wanneer hij veel ouder wordt. Hij heeft niet het idee dat het plotseling kan gebeuren, maar beseft zich wel dat je zomaar kunt komen te overlijden. Eigenlijk staan ze daar samen niet zo bij stil. Toch ziet hij het nut er van in en wil hij direct aan de slag met een lijstje.

Meer over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie

Uitvaartwensen

Persoonlijke uitvaartwensen geven u de controle over uw eigen uitvaart.

Lees meer
Meer informatie

Achterlaten

Tijdens ons leven verzamelen we allerlei spullen. Een groot deel van dit bezit verdwijnt in de loop der tijd.

Naar het overzicht
Meer informatie